34. İstanbul Film Festivali

8 - 14 Nisan 2015

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali kapsamında sinemaseverleri ağırlıyor.

19 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyicilerle buluşacağı festivalde Pera Müzesi de dört gösterime ev sahipliği yapıyor.

Festival biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

8 Nisan

17.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

19.00 İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

14 Nisan

13.30 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

16.00 Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Kadınlar tenisinin çehresini değiştiren kız kardeşler

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ikinci yazılarında Venus ve Serena belgeselini ele alıyor. Serinin bu ikinci yazısı Bawer Çakır’ın kaleminden!

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm,  Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Barbara Kruger’ın İktidar, Kapitalizm, Kimlik ve Toplumsal Cinsiyete Odaklanan Pratiği Üzerine

Nobel Koleksiyonu’ndan bir seçki sunan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinde iki çarpıcı yapıtıyla yer alan sanatçı Barbara Kruger’ın yaşamı ve yapıtlarına yakından bakıyoruz.

Bir Serginin Hikâyesi #ÜryanÇıplakNü

Türk resminde çıplak, 2007 yılında aramızdan ayrılan değerli danışmanımız Samih Rifat’ın öncülüğünde, hep hayalini kurduğumuz temalardan biriydi.