İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

  • 8 Nisan 2015 / 17.00
  • 8 Nisan 2015 / 19.00

Yönetmen: Eytan İpeker / Görüntü Yönetmeni: Ercan Gümüş, Atilla Yüksel / Kurgucu: Eytan İpeker / Katılanlar: İdil Biret, Şefik Büyükyüksel, Claude Samuel, Nevit Kodallı, Özden Toker İnönü, Remy Stricker / Yapımcı: Yoel Meranda / Yapım Şirketi: Böcek Yapım, Kamara / Dünya Hakları: Kamara / Türkiye / 2015 / DCP / Renkli / 56’ / Türkçe, Fransızca, İngilizce, Almanca; İngilizce ve Türkçe altyazılı

İdil Biret’in müzik kariyeri Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye verdiği konserle başladı. Henüz 5 yaşındaydı. Adına çıkarılan özel bir yasayla, bir anda kendini Paris’te, tanımadığı bir şehirde, katı bir müzikal eğitimin içinde buldu. Hayatı pek çok efsanevi piyanistle kesişen Biret için Arthur Rubinstein "çalışını ilk duyduğumda gözlerimden yaş geldi’’ diyecekti. Biret ise her şeyden kaçıp uzaklara gitmenin hayalini kuruyordu. Çocukluk resimlerinden atonal doğaçlamalarına, İdil Biret’in kendine özgü enerjisi halen gizemini koruyor. “Bu belgeselde hedefimiz İdil’in kişisel ve samimi bir portresini yapmaktı. Evini dolduran kedi heykelleri bu anlamda önemli bir ipucu oldu. Meraklı olduğu kadar mesafeli gözlerle dünyaya bakan kediler…” – Eytan İpeker

İdil Biret’in katılımıyla.

34. İstanbul Film Festivali

İdil Biret: Bir Harika Çocuğun Portresi

34. İstanbul Film Festivali

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 1. Program

34. İstanbul Film Festivali

Yeni Alman Canlandırma Sineması: 2. Program, Çocuk Canlandırma Filmleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.