Evde Tek Başına
Online Kısa Film Seçkisi

23 Mart - 30 Nisan 2020

Pera Film, evde kalıp sosyal etkileşimleri sınırladığımız bu günlerde, gündelik yaşamlarımızın pratiklerini, etkisinden çıkamadığımız duyguları ve durumları hatırlatan, internet üzerinden erişilebilir yedi filmlik bir seçki sunuyor.

Evde Tek Başına seçkisinde animasyonun cansız nesneleri duygulara dönüştürme şeklindeki olağanüstü becerisinin bir başka kanıtı olan Oh Willy…, ters kronoloji kullanan anlatımıyla, sessiz sakin bir banliyöde bir suç mahali yaratan olayların izini süren Üst, dört arkadaşın yazlık bir evde geçirdikleri hafta sonuna odaklanan Balık Havuzu, çağdaş sanat dünyasını kendine has nüanslarla eleştiren ödüllü animasyon Merkür, 1993 yılında Akçakoca sahiline vuran gizemli Lenin heykelinin izini süren kısa belgesel Hoşgeldin Lenin, yüz körü olmanın ne demek olduğuna değnirken, bundan muzdarip genç bir kadının sanat aracılığıyla kendi kurtuluşunu resmetmesine odaklanan Carlotta'nın Yüzü ve son olarak, zor zamanlarda geçen bir kişisel gelişim hikayesi olan soyut animasyon Atıl, Akıntı yer alıyor.

Oh Willy…

Oh Willy…

Üst

Üst

Balık Havuzu

Balık Havuzu

Merkür

Merkür

Hoşgeldin Lenin

Hoşgeldin Lenin

Carlotta'nın Yüzü

Carlotta'nın Yüzü

Atıl, Akıntı

Atıl, Akıntı

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir. 

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar. 

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.