Gerçekliğin Şiirselliği
Jasmila Žbanić

18 - 23 Ekim 2016

Pera Film, ‘Bosna Sancak Kültür Günleri’ kapsamında, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle ve PolinWaterparks desteğiyle Bosnalı film yönetmeni Jasmila Žbanić’in filmlerinden bir seçki sunuyor. Geçen sene Şimdi Saraybosna! programıyla Pera Film, Bosna-Hersek sinemasının gelecek vaat eden ve uluslararası tanınırlığa sahip yönetmenlere görünürlük sağlayan bir platform sunarken ülkenin geniş kültürüne ve tarihine de ışık tutmuştu. Gerçekliğin Şiirselliği: Jasmila Žbanić programı ise genç yönetmenin beş filmine odaklanıyor. Žbanić 56. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Esma’nın Sırrı filmiyle Altın Ayı ödülünü ve Amerikan Film Enstitüsü Büyük Jüri Ödülü’nü kazanarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. 1996’da Saraybosna Tiyatro Akademisi’nin Sinema ve Tiyatro Yönetmenliği Bölümü’nden mezun olan Žbanić, 1997’de Imaginary Academy Groznan’da Prof. Lew Hunter’ın senaryo yazımı ve Prof. Lee de Long’un kukla atölyesine katıldı. 1970'lerden bu yana ayrı bir ekol olarak anılan Bosna Hersek sinemasının, hemen her uluslararası festivalinde adından söz ettiren yönetmeni Jasmila Žbanić, filmlerindeki karakterlerin “siyah-beyaz” olmadığını, gerçek insanların bu kadar basit olmadığını söyler. Kolaylıkla kahraman veya aziz olarak nitelenebilecek karakterler yaratmak yerine, zayıf ama cesur ve hoşgörülü karakterlerin hikayelerini anlatmakla ilgilenir.

Jasmila Žbanić ile Söyleşi
23 Ekim Pazar günkü Aşk Adası filminin ardından yönetmen ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

logo  logo      

logo

iş birliğiyle

desteğiyle

             

Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı’nın düzenlediği Bosna Sancak Kültür Günleri kapsamında düzenlenen ve Polin Waterparks sponsorluğunda “Gerçekliğin Şiirselliği: Jasmila Žbanić” film programı Pera Müzesi iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

18 Ekim

19.00 Saraybosna’da Bir Gün

19 Ekim

17.00 Saraybosna’da Bir Gün

20 Ekim

19.00 Yolda

21 Ekim

19.00 Esma’nın Sırrı

21.00 Sesini Duyuramayanlar İçin

22 Ekim

14.00 Esma’nın Sırrı

16.00 Yolda

18.00 Aşk Adası

23 Ekim

14.00 Aşk Adası

17.00 Sesini Duyuramayanlar İçin

Esma’nın Sırrı

Esma’nın Sırrı

Sesini Duyuramayanlar İçin

Sesini Duyuramayanlar İçin

Saraybosna’da Bir Gün

Saraybosna’da Bir Gün

Yolda

Yolda

Aşk Adası

Aşk Adası

Gerçekliğin Şiirselliği
Jasmila Žbanić

1970'lerden bu yana ayrı bir ekol olarak anılan Bosna Hersek sinemasının, hemen her uluslararası festivalinde adından söz ettiren yönetmeni Jasmila Zbanic, filmlerindeki karakterlerin “siyah-beyaz” olmadığını, gerçek insanların bu kadar basit olmadığını söyler.

Yönetmen Jasmila Žbanić ile Söyleşi

Yönetmen Jasmila Žbanić ile Söyleşi

Pera Film, 18 – 23 Ekim 2016 tarihleri arasında ‘Bosna Sancak Kültür Günleri’ kapsamında, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı iş birliğiyle ve PolinWaterparks desteğiyle Bosnalı film yönetmeni Jasmila Žbanić’in filmlerinden Gerçekliğin Şiirselliği adlı bir seçki sunuyor.

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda! <br>  Gözde İlkin

Hafıza ve Şimdi, Kumaşlarda!
Gözde İlkin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Ada Hikayesi <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Bir Ada Hikayesi
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.