Sesini Duyuramayanlar İçin

  • 21 Ekim 2016 / 21.00
  • 23 Ekim 2016 / 17.00

Yönetmen: Jasmila Žbanić
Oyuncular: Kym Vercoe, Boris Isaković, Simon Mcburney, Branko Cvejić, Leon Lučev
Bosna-Hersek, 2013, 75’, renkli
Boşnakça ve İngilizce Türkçe altyazıyla 

Jasmila Žbanić’in üçüncü filmi, filmin de başrol oyuncusu olan Avustralyalı aktrist Kym Vercoe’nin otobiyografik oyununun bir uyarlamasıdır. Avustralyalı turist Kym bir video günlük tutarak keyifli bir seyahat yapar ve bir gün yolu Bosna Hersek-Sırbistan sınırındaki pastoral görünümlü Visegrad kasabasına düşer. Geceyi geçirdiği “romantik” Vilina Vlas Oteli’nde bir türlü uyku tutmayınca, savaş sırasında orada neler yaşandığını öğrenir. Artık Kym asla sıradan bir turist olmayacak, öğrendikleri tüm hayatını değiştirecektir. Bosna ve Sırbistan’da savaş biteli yıllar olsa da, bugün bölgeye turist olarak gidildiğinde bile, yaşanan vahşetin izleri görülür.

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Esma’nın Sırrı

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Sesini Duyuramayanlar İçin

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Saraybosna’da Bir Gün

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Yolda

Gerçekliğin Şiirselliği<br/>Jasmila Žbanić

Aşk Adası

Sesini Duyuramayanlar İçin

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Boğa Güreşçisi Portresi (1797)

Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.