Uluslararası Efes Video Programı

26 Kasım 2016

Pera Film, Uluslararası Efes Video programına ev sahipliği yapıyor. İzmir’de yaşayan birkaç sanatçının iş birliğiyle, bu yıl ilki düzenlenen program, video sanatının güncel örneklerinden oluşan bir seçkiyi İzmir ve İstanbul’daki sanatseverlerin dikkatine sunuyor.

Sanatta teknik olasılıkların giderek artmasıyla birlikte, hareketli görüntünün farklı disiplinlerde çalışan çağdaş sanatçılar tarafından anlatılarını güçlendiren bir araç olarak kullanımı daha yaygın bir alan buluyor. Buna karşın, video sanatının başlı başına bir disiplin olduğundan yola çıkılarak, 23 sanatçının videolarından oluşan bir seçki programlandı. Gösterimde yer alan sanatçıların video işleri aracılığıyla kimliklerine, mekâna, sisteme ve çevreye dair sorgulamalarına, yapıbozumsal yaklaşımlarına, mülteci sorununa ve savaşa ilişkin eleştirel bakışlarına tanıklık edeceğiz.

Tarih: 26 Kasım Cumartesi,  17:00

Açık çağrıyla kabul edilen videolar arasından seçiciliğini Tahir Ün’ün yaptığı 50 dakikalık gösterimde yer alan sanatçılar:

Abdoul-Ganiou Dermani, Money
Aliénor Vallet, Green Azure Horızon
Anastasia Levina, Self-Portrait
Carlos Alonso Cruz Martínez, Fissure
Eija Temisevä, Unknown Identity
Fenia Kotsopoulou, Borderline
Karolien Soete, Tempus Fugit
Muriel Montini, I’m going where I am
Rrose Present, ODE Europe I, Melilla Beach 2014
Sandrine Deumier & Alx P.op, Magical Garden
Simru Hazal Civan, Siberia
Sofia Makridou & Theodora Prassa, In Between
Şinasi Güneş, Anatolia
Şirin Bahar Demirel, Life looks for life
Tahir Ün, The Game
Teresa Leung, I had a meal at Quarry Bay harbor front

Etkinlik ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

İdeoloji

İdeoloji

Sergi, “Balkanlar” olarak bilinen bölge ülkelerinden farklı kuşaklardan sanatçı ve sanatçı gruplarına odaklanıyor ve bölgenin kaçınılmaz olarak akla gelen siyasi çağrışımları göz önünde bulundurulmaksızın bir doğa olayı üzerinden biçimleniyor.

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

Kurum Kurum Galatasaray | Besim F. Dellaloğlu

İstanbul tek bir şehir midir? Paris’in üniversitelerinin numaralandırılması gibi bir gün İstanbul da birkaç parçaya bölünüp numaralandırılır mı? Bunlar çok zor sorular! 

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.