Bizim Hikâyemiz

  • 24 Haziran 2017 / 12.00
  • 27 Haziran 2017 / 15.00
  • 30 Haziran 2017 / 17.00

2011 | 42’ | Yang Yang

Bizim Hikâyemiz, Pekin Kuir Film Festivali’nin (BJQFF) 10 yıldır sürdürdüğü “gerilla savaşının” hikâyesini anlatıyor. 2001 yılında Pekin Üniversitesi’nde doğan festival, bugüne dek altı - bu belgeselin gösterildiği festivalle birlikte yedi - kez gerçekleştirildi. Türünün ilk örneği olarak kabul gören BJQFF, Çin’deki tek sürekli, toplum-temelli, devletten bağımsız, cinsiyet ve cinsellik odaklı film festivali. Çin’de LGBTQ meselelerinin politik olarak hassas doğası ve Çin’deki katı medya sansürü nedeniyle BJQFF, gelişimi boyunca çok büyük zorluklarla karşılaştı. On üç yıl boyunca gösterim mekanları ülkenin batısından doğusuna, şehirlerden kırsal bölgelere kaymak zorunda kaldı. 2011’de festival, devlet müdahalesi ve sansürüne karşı gerçek anlamda bir gerilla stratejisi benimseyerek  şehre döndü. BJQFF organizasyon ekibinin her yıl kaydettiği ve topladığı görüntülerden ve röportajlardan oluşan belgesel, festivalin hikâyesini birinci ağızdan dinlemenizi sağlayacak.

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Gökkuşağı Baba

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Bizim Hikâyemiz

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Gece

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Lezbiyen Pornosu Çekmek İstiyorum

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.