Bizim Hikâyemiz

  • 24 Haziran 2017 / 12.00
  • 27 Haziran 2017 / 15.00
  • 30 Haziran 2017 / 17.00

2011 | 42’ | Yang Yang

Bizim Hikâyemiz, Pekin Kuir Film Festivali’nin (BJQFF) 10 yıldır sürdürdüğü “gerilla savaşının” hikâyesini anlatıyor. 2001 yılında Pekin Üniversitesi’nde doğan festival, bugüne dek altı - bu belgeselin gösterildiği festivalle birlikte yedi - kez gerçekleştirildi. Türünün ilk örneği olarak kabul gören BJQFF, Çin’deki tek sürekli, toplum-temelli, devletten bağımsız, cinsiyet ve cinsellik odaklı film festivali. Çin’de LGBTQ meselelerinin politik olarak hassas doğası ve Çin’deki katı medya sansürü nedeniyle BJQFF, gelişimi boyunca çok büyük zorluklarla karşılaştı. On üç yıl boyunca gösterim mekanları ülkenin batısından doğusuna, şehirlerden kırsal bölgelere kaymak zorunda kaldı. 2011’de festival, devlet müdahalesi ve sansürüne karşı gerçek anlamda bir gerilla stratejisi benimseyerek  şehre döndü. BJQFF organizasyon ekibinin her yıl kaydettiği ve topladığı görüntülerden ve röportajlardan oluşan belgesel, festivalin hikâyesini birinci ağızdan dinlemenizi sağlayacak.

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Gökkuşağı Baba

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Bizim Hikâyemiz

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Gece

Aşk Doğudan Yükselir<br>Kuir Çin Sineması

Lezbiyen Pornosu Çekmek İstiyorum

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.