2014 | 29 min | Da Jing
Yönetmen Da Jing, kısa filmini şöyle anlatıyor: “İki kızla, kızların izleyeceği bir porno film çekmek istedim. Bunun için de lezbiyen arkadaşım Xiao Ying ve heteroseksüel arkadaşım Ruo Han’ı davet ettim. Çekimler hakkındaki tartışmamız sırasında birçok farklı mesele hakkında konuştuk; tümü kadınların cinsel arzuları ve kadın vücuduyla ilgiliydi. Bir şekilde erkeklerle ilgili olan ya da olmayan meseleler…” Kurmaca ve belgesel arasında gidip gelen Lezbiyen Pornosu Çekmek İstiyorum, yönetmenin bir lezbiyen pornosu çekmek için nedenlerini ve bahsettiği tüm bu meseleleri keşfe davet ediyor.
Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.
Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)