Doğulu Çocuklar

  • 15 Ekim 2017 / 13.00
  • 2 Kasım 2017 / 19.00

Yönetmen: Robin Campillo
Oyuncular: Olivier Rabourdin, Kirill Emelyanov, Daniil Vorobyov
Fransa, 2013, 128’, renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı
 
Daniel, Paris’te iyi bir yaşam süren, 50’li yaşlarda bir iş adamı. Bir gün, gizliliğini koruyarak ve cesaretini toplayarak, Doğu Avrupa’nın farklı ülkelerinden fuhuş için Paris’e gelen ya da getirilen yüzlerce erkek çocuktan biri olan Marek’i evine davet ediyor. Ertesi gün Daniel’in kapısı bir kez daha çalınıyor, fakat Marek’i içeri davet ettiğinde, bu kez yalnız olmadığını anlıyor. Doğulu Çocuklar, kişisel alanının ve iç dünyasının kapılarını açtığı bir yabancının tuzağına düşen çaresiz bir adamın, vicdanı ve korkularıyla yüzleşmesini konu alıyor. Film, 120 BPM ile bu yılki Cannes Film Festivali’nin Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan yönetmen Robin Campillo’nun imzasını taşıyor.

Ev Diye Bir Yer

La Soledad

Ev Diye Bir Yer

Zerre

Ev Diye Bir Yer

99 Ev

Ev Diye Bir Yer

Leviathan

Ev Diye Bir Yer

Versay Kraliçesi

Ev Diye Bir Yer

Doğulu Çocuklar

Ev Diye Bir Yer

Yuva

Ev Diye Bir Yer

Köpekler

Ev Diye Bir Yer

Boz Bahçeler

Doğulu Çocuklar

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.