La Soledad

  • 8 Ekim 2017 / 14.00
  • 14 Ekim 2017 / 16.00

Yönetmen: Jorge Thielen Armand
Oyuncular: José Dolores López, Adrializ López, Marley Alvillares, Jorge Thielen Hedderich, María Agamez Palomino, Cristina Armand
Venezüela, Kanada, İtalya, 2016, 89’, renkli,
İspanyolca; Türkçe altyazılı

José, Venezüella’nın başkenti Caracas’ta ailesiyle beraber sığındıkları bir evde fakir bir hayat süren genç bir baba. Kuşaklardır hizmet verdikleri aile, ekonomik güçlükler nedeniyle hep birlikte yaşadıkları La Soledad adlı binayı satışa çıkarınca, José’nin yeni bir hayat kurma zorunluluğu onu ve ailesini daha da sıkıştırıyor. Bir ülkenin sosyal atmosferi, yıkılmak üzere olan bir bina metaforunda canlanıyor; geçmişe ve birbirine tutunan bir ailenin ekonomik güçlüklerle olan savaşı kimi zaman şiirsel bir büyünün etkisinde, kimi zaman bir belgesel gerçekliğinde işleniyor. Jorge Thielen Armand’ın gerçek olaylardan esinlendiği ilk filmi La Soledad’da mahallenin gerçek sakinleri de rol almış.

 

 
 

Ev Diye Bir Yer

La Soledad

Ev Diye Bir Yer

Zerre

Ev Diye Bir Yer

99 Ev

Ev Diye Bir Yer

Leviathan

Ev Diye Bir Yer

Versay Kraliçesi

Ev Diye Bir Yer

Doğulu Çocuklar

Ev Diye Bir Yer

Yuva

Ev Diye Bir Yer

Köpekler

Ev Diye Bir Yer

Boz Bahçeler

La Soledad

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.