Yönetmen: Frieda Liappa
Oyuncular: Electra Alexandropoulou, Pericles Moustakis, Sophia Seirli, Giorgos Constas
Yunanistan, 1991, 104', DCP, renkli
Yunanca; Türkçe altyazılı
Yaz sonu, ülke genelinde alışılmadık yüksek sıcaklıklar hâkim. Küçük bir tatilci grubu Electra'nın sahilinde aylaklıkta.
Electra bu sahilde doğmuş ve kendisi hakkında hiçbir şey bilmeden, tek başına, bekleyerek yaşamaktadır. Bir gün öğle vakti Pavlos çıkagelir. Onun için her şey hem tanıdık hem de yabancıdır. Sıcak hava dalgasının bir sonucu olarak ortaya çıkan garip bir virüs hafızasını silmiştir. Sıcaklıklar yükselmeye devam eder. Yazlıkçıların hayatı tuhaf gerilimler ve ani patlamalarla darmadağın olur. Electra ve Pavlos arasındaki aşk kaçınılmazdır. Sonra sıcak çöl rüzgârı esmeye başlar. Beyaz ışık. Her şey durma noktasına gelir. Aşırı sıcakların yaşandığı son gece mekân geçmişini hatırlar.
Matine’nin bu ay bir konuğu değil konusu var. Yazar, çevirmen, mimar, fotoğrafçı, şair veya Enis Batur’un eksiksiz tanımlamasıyla bir “hezarfen çelebi”. 2007’de yitirdiğimiz Samih Rifat’ı, yeniden yayımlanan kitabı Ada ile Matine’ye konuk ederken, onun bilmecelerini çözmeye çalışıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)