Bir fotoğrafçıyı deklanşöre bastıran nedir? “Mükemmel kare” veya “karar verme anı” var mıdır? Görüntü Ustaları’nda Singapur’un dünyaca ünlü fotoğrafçılarının yaratımlarının ardındaki süreçleri ve motivasyonları keşfediyoruz. Söyleşiler yaparak ve çalışmalarını inceleyerek işin esasına inmeye ve sanat yaratımına nasıl yaklaştıklarını bulmaya çalışıyoruz. Kısa belgesel film serisinde yer alan fotoğrafçılar: John Clang (yön. Kirsten Tan), Darren Soh (yön. Chai Yee Wei), Chow Chee Yong (yön. Pok Yue Weng), Robert Zhao Renhui (yön. Jow Zhi Wei), Ho Hui May (yön. Liao Jiekai), Tay Kay Chin (yön.Wong Chen-Hsi) ve Russel Wong (yön. Jean Qingwen Loo).
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)