Halkın Arzu Cumhuriyeti

  • 19 Nisan 2019 / 19.00
  • 3 Mayıs 2019 / 21.00

Yönetmen: Hao Wu
Çin, 2018; 95, renkli
Mandarin; Türkçe altyazılı

İnternetten canlı yayın yapanların ayda 200 bin dolar kazanabildiği bu dijital evrende, sanal ilişkiler gerçek hayattaki insan bağlantılarının yerini alabilir mi? Halkın Arzu Cumhuriyeti, Çin’de yalnızlıktan gelip şöhret ve servete kavuşan iki internet yıldızının hikayelerini konu alıyor. Film, bizi bu yıldızların canlı yayın sahnelerinde gerçek (vérité) sinema yolculuğuna çıkarıyor. Bu sanal mekanlarda, internet yıldızlarını dijital hediyelerle şımartan çok zengin insanlardan, onlara tapan yoksul, göçmen işçilere kadar yüz milyonlarca kişi buluşuyor. İnternette yapılan tuhaf, star yarışmalarında bir araya gelen karakterler, sanal dünyadaki mutluluğun, gerçek yaşamdaki gibi çetrefilli olabileceğini keşfediyor. Şöhret ve servet arayışı ile insanların internet üzerinden ilişkileri üzerine gerçek hayattan bir Black Mirror hikayesi.

Çin Sineması Zamanı

Dağlar Uzaklaştığında

Çin Sineması Zamanı

Acı Para

Çin Sineması Zamanı

Gölgelerin

Çin Sineması Zamanı

Yusufçuk Gözleri

Çin Sineması Zamanı

Halkın Arzu Cumhuriyeti

Çin Sineması Zamanı

Ay’a Havlayan Köpek

Halkın Arzu Cumhuriyeti

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.