Yusufçuk Gözleri

  • 7 Mayıs 2019 / 19.00
  • 17 Mayıs 2019 / 19.00

Yönetmen: Xu Bing
Çin, ABD, 2017; 81, renkli
Çince; Türkçe altyazılı

Her birimiz günde ortalama 300 defa güvenlik kameraları tarafından kayda alınıyoruz. Her şeyi gören bu “gözler”, rahibe olmak için bir süredir eğitim aldığı Budist tapınağından ayrılan genç kadın Qing Ting’i de izler. Genç kadın seküler dünyaya döner ve mekanik sistemlerle donatılmış bir mandırada işe başlar. Oradaki teknisyen Ke Fan, genç kadına aşık olur; onu mutlu etmek için yasaları çiğner ve hapse girer. Serbest kaldıktan sonra Qing Ting’i bulamaz. Umutsuz arayışının sonunda ise genç kadının kendisini internet yıldızı Xiao Xiao olarak baştan yarattığını fark eder. Ke Fan da değişmeye karar verir. The Truman Show filminin kurgusal olmayan bu versiyonunda, herkes farkında olmadan oyunculuk yapıyor. Xu Bing bu filmde görünürlüğü, takıntılı medya kültürümüzü ve çağdaş Çin’i yorumluyor.

Çin Sineması Zamanı

Dağlar Uzaklaştığında

Çin Sineması Zamanı

Acı Para

Çin Sineması Zamanı

Gölgelerin

Çin Sineması Zamanı

Yusufçuk Gözleri

Çin Sineması Zamanı

Halkın Arzu Cumhuriyeti

Çin Sineması Zamanı

Ay’a Havlayan Köpek

Yusufçuk Gözleri

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Kendine Ait Bir Saha

Kendine Ait Bir Saha

Pera Film Altın Madalya: Sporda Kadın programı kapsamında 5Harfliler ile bir yazı dizisi sunuyor. Kendilerini; “kadın gündeminin peşinde, bağımsız bir internet sitesi” diye tanımlayan 5Harfliler bizim için hazırladıkları ilk yazılarında Yeni Nesil Kraliçeler: Bir Zanzibar Futbol Öyküsü belgeselini ele alıyor. Serinin bu ilk yazısı Denzi Deng’in kaleminden!