İz Bırakan

  • 13 Aralık 2014 / 19.00
  • 27 Aralık 2014 / 14.00

Yönetmen: Jacek Borcuch
Oyuncular
: Jakub Gierszal, Magdalena Berus, Ángela Molina
Polonya
; 95’, 2013, renkli
Lehçe ve İspanyolca; Türkçe altyazıyla 

Michal ve Karina Polonya’da tanışan üniversite öğrencileridir. Michal’in Valensiya’daki ailesiyle birlikte cennetten çıkmışçasına güzel bir tatil geçirmektedirler. Sarışın ve çevrelerine masumiyet yayan bu gençler, sanki bekaretlerini birbirleriyle kaybetmek, bir köprüden beraber atlamak, çimenlerde birlikte yuvarlanmak ve çiziklerle dolu sırtlarla eve birlikte dönmek için doğmuş gibidirler. Fakat yakındaki bir gölde tek başına çıktığı bir dalışta, Michal’in başına korkunç bir şey gelir, onu derinden etkiler. Okula döndüğünde artık bir sırrı vardır. Karina’nın kampüse dönüşü sonrası bu sırrını onunla paylaştığında ise, bu Karina’ya ağır gelir. Hayatını değiştiren olaylarla tek başına uğraşmak zorunda kalır ve bunları hiçbir zaman paylaşamaz.

Desteğiyle

logo

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Sen Tanrısın

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

İntihar Odası

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Kedilerin Rahibe Teresa’sı

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Yüzen Gökdelenler

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Hayat Çok Güzel

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

İz Bırakan

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Küçük Oyunlar

Gençlik Ateşi<br/>Polonya’dan Sevgilerle

Hayattan 33 Sahne

İz Bırakan

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”