Marc Singer, ABD, 2000, 94’,
İngilizce, Türkçe altyazıyla
Evsizlerden oluşan bir topluluk yıllarca New York’un karanlık bir metro tünelinde yaşadı, tehlikeli koşullara ve gecelere göğüs gerdiler. Karanlık Günler, şaşırtıcı bir biçimde eve dönüştürülmüş yeraltı dünyasını inceliyor ve yerüstünde yaşayanların hayal bile edemeyeceği bir yaşam biçimini ortaya çıkarıyor. Hüzünlü, eğlenceli, kişisel ve doğaçlama anlatılan hikâyeler aracılığıyla tünel sakinleri yeraltına sığınmalarının nedenlerini ve burada hayatta kalma mücadelelerini anlatıyor. Siyah - beyaz çarpıcılığı taşıyan filmin yapım ekibi tünel yaşayanlarından oluşuyor, filmin müziğiyse efsanevi DJ Shadow tarafından yapılmış. Karanlık Günler, kıyıdaki yaşamın içtenlikli ve kalıcı bir belgesi olmayı sürdürüyor.
Her bir gösterim indirimli müze giriş bileti (8 TL) ile izlenir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)