Kârlı Bir Takas

  • 19 Mayıs 2023 / 19.00
  • 4 Haziran 2023 / 15.00

Yönetmen: Louis H. Chrispijn Senior
Oyuncular: Annie Bos, Christine van Meeteren, Theo Frenkel Jr, Pierre Perin, Alex Benno
Hollanda, 1913, 15', DCP, siyah-beyaz
Diyalogsuz 

Zelandalı iki kız olan Mijntje ve Trijntje, Zandvoort sahiline gider. İki genç tramvayda bu ikiliyi fark eder ve onlarla flört etmeye başlar. Sahile vardıklarında kızlar yüzmeye karar verirler ve bir tekerlekli soyunma kabini kiralarlar. O kadar toylardır ki, bol iç çamaşırlarının üzerine mayolarını giyerler. Suda oynadıktan ve onlara su sıçratan küçük bir çocuğu atlattıktan sonra dışarı çıkıp kumda oynamaya başlarlar. Bir polis memuru onları huzuru bozmaktan tutuklar. 

Bu erken dönem komedisi, tramvay ve sahilden günlük hayatın spontane anlarının yer aldığı kareleriyle zaman zaman bir belgesel gibi hissettiriyor.

Sinematografik Hazlar<br> Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki

Göz Alıcı Biyograf: Avrupa Sinemasının En Eski Örnekleri (1897-1902)

Sinematografik Hazlar<br> Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki

Yasak Arayış

Sinematografik Hazlar<br> Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki

Kuzeyli Carmen

Sinematografik Hazlar<br> Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki

Kârlı Bir Takas

Sinematografik Hazlar<br> Eye Film Müzesi'nden Bir Seçki

Desmet Koleksiyonu: Önce kadınlar!

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.