Karşınızda, Desmondo Ray!

  • 6 Ekim 2021 / 19.00
  • 20 Ekim 2021 / 19.00

Yönetmen: Steve Baker
Oyuncular: Shari Sebbens, Romy Poulier, Luisa Prosser, Jack Henry
Avustralya , 2017, 6 bölüm, 45', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Desmondo Ray'in foyası meydana çıkıyor. Desmondo, çok konuşulan tanışma videosuna kimsenin yanıt vermemesinin yarattığı hayal kırıklığının ardından kendini, dünyanın öbür ucundaki küçük Forgotten Falls kasabasının eteklerindeki harabe bir apartmanda tek başına yaşarken bulur. Film ekibi Desmondo'nun belgeselini çekerken evinin nasıl yandığının gizemine ve yangından ağır yanıklarla kurtulan dul babasının durumuna ilişkin hazin sırları da öğrenmeye çalışırlar. Onlar derine indikçe Desmondo da hiçbir şeyin ona zarar veremeyeceği kendi hayal dünyasında o kadar derine iner. Ancak kendinden emin bir genç kadın Desmondo'ya çıkma teklif ettiğinde dünyası alt üst olur ve birdenbire flört basamaklarını tırmanmak zorunda kalır. Desmondo büyük randevusunun ardından aşkın en beklenmedik yerden çıkabileceğini ve karanlık ve kasvetli bir dünyada dahi kalbinin her zaman yıldızları takip etmesi gerektiğini öğrenir.

Arkası Şimdi!

Hannah Gadsby'nin OZ’u

Arkası Şimdi!

Lanet Adelaide

Arkası Şimdi!

Karşınızda, Desmondo Ray!

Arkası Şimdi!

Dinette

Arkası Şimdi!

Lütfen Anla Beni

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.