Kırmızı Bayraklar, Bir Aşk Mektubu

  • 1 Aralık 2022 / 19.00
  • 2 Aralık 2022 / 20.00
  • 9 Aralık 2022 / 20.00
  • 15 Aralık 2022 / 19.00

Yönetmen: Mikiki
2022, 9' 30'', HDD,renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı  

Parti ve gece hayatının uzuvlar, bireyler ve sesler kakofonisi içinde Mikiki, diğer uyuşturucu kullanıcılarıyla, madde kullanımının verdiği hazzı, sebep olduğu zararların ötesinde tasvir etmenin mümkün olup olmadığı hakkında konuşur.

Buradayım!

Dikey Bellek

Buradayım!

Hayat Öpücüğü

Buradayım!

Nüans

Buradayım!

Sarılar

Buradayım!

Buradayız: HIV ile Yaşayan Siyah Kadınların Sesleri

Buradayım!

Kırmızı Bayraklar, Bir Aşk Mektubu

Buradayım!

Lxs dxs bichudas

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.