Lxs dxs bichudas

  • 1 Aralık 2022 / 19.00
  • 2 Aralık 2022 / 20.00
  • 9 Aralık 2022 / 20.00
  • 15 Aralık 2022 / 19.00

Yönetmenler: Jhoel Zempoalteca, La Jerry
2022, 8' 57'', HDD, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı 

Lxs dxs bichudas, ideolojik mestizaje (melez) projesinin damgasını vurduğu Meksika’da HIV ile yaşayan kişilerin yaşam ve bedenlerinin ırk, toplumsal cinsiyet ve coğrafya tarafından nasıl şekillendirildiğini irdeleyen, Zapotek ve İspanyolca bir şiirsel dans diyaloğu.

Buradayım!

Dikey Bellek

Buradayım!

Hayat Öpücüğü

Buradayım!

Nüans

Buradayım!

Sarılar

Buradayım!

Buradayız: HIV ile Yaşayan Siyah Kadınların Sesleri

Buradayım!

Kırmızı Bayraklar, Bir Aşk Mektubu

Buradayım!

Lxs dxs bichudas

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.