Moon Mirror Journey

Yönetmen: Rebecca Horn
Almanya, 2011, renkli, 72`, İngilizce, Türkçe altyazılı

Sanatçı Rebecca Horn bu filminde son 25 yıldır ürettiği en önemli çalışmalarını inceliyor. Eserleri arasında Münster’de gerçekleştirdiği Das gegenläufige Konzert (1987), Konzert für Buchenwald (1999, Weimar ve Schloß Ettersberg) ve 2007 yılında Martin Gropius Bau’daki büyük retrospektifi de yer alıyor. Filmde yer alan zengin içerik heyecan verici bir yaşam yolculuğuna çıkarıyor.

Bir Moontower Foundation projesi.

Rebecca Horn <br/>Gösterim ve Sanatçı Sunumu

Moon Mirror Journey

Rebecca Horn <br/>Gösterim ve Sanatçı Sunumu

Buster´s Bedroom

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Rüzgârın Başrolde Olduğu Dokuz İlham Verici Sanat Eseri

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.