Yönetmen: Pantelis Voulgaris
Oyuncular: Aleka Paizi, Thanassis Vengos, Themis Bazaka, Chryssoula Diavati
Yunanistan, 1991, 108', DCP, renkli
Yunanca, Fransızca; Türkçe, İngilizce altyazılı
Dört milyonluk nüfusunun yarattığı kaos tarafından terk edilmiş bir ağustos ayı Atina’sının arka planı oluşturduğu bu filmde Pantelis Voulgaris, gürültüden, kirlilikten ve trafik sıkışıklığından yoksun bir şehirde geriye kalan yalnız insanlar hakkında üç farklı hikâyeyi itinayla örüyor. Savaş sırasında sevdiği adamın anılarıyla yaşayan yalnız ve yaşlı bir kadın; şimdi karısıyla birlikte süren günlerinde sürekli eskiden yaşadığı egzotik hayatı düşleyen emekli bir denizci ve her öğleden sonra saat dörtte tanımadığı bir kadından erotik bir telefon alan ve onu teşhis etmeyi takıntı haline getiren bir bankacı. Tüm karakterlerin sıcak, anılar, arzular ve derin yalnızlıklar arasında bir yerde, ağustos ayının sakin günlerinde arkadaşlık, aşk ve iletişim arayışı içinde oldukları bu filmin müzikleri de dünyaca ünlü besteci Manos Hacidakis’in imzasını taşıyor.
Wolfgang Tillmans, fotoğrafın hem gündelik hayatı belgeleme hem de soyutlama kapasitesini aynı anda kullanan; özgürlük, arzu ve toplumsal dönüşüm üzerine ürettiği görüntülerle çağdaş fotoğraf pratiğini dönüştüren bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde Concorde serisiyle yer alan Tillmans, Berlin’in kuir gece hayatından Concorde uçaklarına uzanan geniş bir yelpazede, görmenin ve var olmanın alternatif biçimlerini araştırıyor.
Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)