Santo ve Blue Demon, Canavarlara Karşı

  • 7 Şubat 2014 / 20.00
  • 9 Şubat 2014 / 16.00

Yönetmen: Gilberto Martínez Solares
Oyuncular
: Santo, Blue Demon, Jorge Rado
Meksika
; 85’, 1969, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazıyla

Dr. Bruno Halder öldüğünde, Santo ve Blue Demon, onun bir suç dehası olduğundan kuşkulanıyor. Blue Demon, Dr. Halder’in asistanı Waldo’nun cesedini şatoya taşıdığını ve onu yeniden canlandırdığını görünce bu kuşkuları doğrulanıyor. Hayata dönen doktor Blue Demon’u fark edince onu klonluyor ve bu klonu, bir grup çirkin canavarla birlikte Santo’yu öldürmeye yolluyor – canavarların arasında bir Vampir, bir Mumya, bir Tepegöz, bir Kurt Adam ve Frankenstein var. Santo’nun şatoyu bulması ve Blue Demon’u kurtarması, ardından birlikte canavarları yok edip şeytani doktorla karşılaşmaları gerekiyor.

El Santo Süperstar, Meksika!

İsimsiz Ölüm Tehdidi

El Santo Süperstar, Meksika!

Santo Kurt Kadınlara Karşı

El Santo Süperstar, Meksika!

Santo ve Blue Demon, Canavarlara Karşı

El Santo Süperstar, Meksika!

Santo Balmumu Müzesi’nde

El Santo Süperstar, Meksika!

Santo Atlantis’te Blue Demon’a Karşı

Gilbert ve George: Yaşayan Heykeller ve “Grid”ler

Gilbert ve George: Yaşayan Heykeller ve “Grid”ler

Gilbert ve George, sanatla hayat arasındaki sınırı tamamen silmeyi amaçlayan radikal bir ikili. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisi kapsamında hazırlanan  bu yazıda, ikilinin “yaşayan heykel” anlayışını, grid tekniğini ve gündelik hayatı sanatın merkezine taşıyan benzersiz pratiklerini inceliyoruz.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.