Sis ve Pus

  • 15 Şubat 2019 / 19.00
  • 9 Mart 2019 / 15.00

Yönetmen: Cao Fei
Çin, 2013, 46', renkli
Mandarin; Türkçe altyazılı 

Sis ve Pus, günümüz Çin’inde geçen yeni bir tür zombi filmi. Film, Cao Fei’nin “sihirli metropoller” olarak adlandırdığı çağda yaşayan insanların kolektif bilincinin, ilk bakışta sıkıcı ve sıradan olan gündelik yaşamda nasıl ortaya çıktığını inceliyor. Bu sihirli gerçeklik, görünür olan ile görünür olmayanın denge noktasındaki mücadelesinden ortaya çıkıyor. Film, dünyamızda mucizelerin giderek daha da silikleştiğini, bunları daha net bir şekilde görmek için özel bir şeye ihtiyacımız olduğunu ortaya koyuyor. Bu, yitirilmek üzere olan donuk yaşamlardaki, gözle görünmeyen mucizelerin öyküsü.

Zaman Dilimleri

Geçen Yıl Marienbad'da

Zaman Dilimleri

Ucube Orlando

Zaman Dilimleri

Gümüş Küre

Zaman Dilimleri

Dünyada Bir Gece

Zaman Dilimleri

Soygun

Zaman Dilimleri

İtiraf

Zaman Dilimleri

i.Mirror

Zaman Dilimleri

Sis ve Pus

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Zamanın Neresindesin: Sanat Terapisi Atölyesi

Sanat terapisi, sanat aracılığıyla ilişkilerin, düşüncelerin ve duyguların keşfedildiği bir terapi yöntemidir. 

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Büyük K’nın serüveni

Büyük K’nın serüveni

16 Kasım 2018 tarihinde Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu, Uluslararası Birimler Sistemi’ni (SI) gözden geçirmek amacıyla 26.’sı düzenlenen Ağırlık ve Ölçüler Konferansı’nda bir araya geldi. Konferansın sonuncunda, 60 üye ülkenin oylamasıyla 7 temel ölçü biriminin 4’ünün tanımı değişti. Kütle birimi olan kilogram da bunlardan bir tanesi. Sürecin temel noktalarını açıklamadan önce kilogramı ve tarihini yakından tanıyalım.