Yönetmen: Mark Decena
ABD, 2014, 8', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Yeni Ekonomiye Geçiş kaynak tüketimine dayalı mevcut ekonomiden, toplumsal olarak adil, çevresel açıdan sürdürülebilir bir ekonomiye geçişin ilkelerini araştırıyor. San Franciscolu aktivist Gopal Dayaneni bundan sonra gelecek ekonominin neye benzeyeceğini sorarken, kaynaklar, çalışma ve kültür ile ilişkilerimizi nasıl gözden geçirebileceğimizi ortaya koyuyor ve bugün nasıl yaşadığımıza ve bunu nasıl daha iyiye götürebileceğimizi anlatıyor.
Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)