Sanatçı Eda Gecikmez ile Kolaj Tekniğiyle Manzara Atölyesi

Pera Yetişkin

  • 5 Mayıs 2021 / 19.00

En son ne zaman bir manzaranın karşısında dalıp gittiniz? Sanatçı Eda Gecikmez eşliğinde yapacağımız kolaj atölyesinde Etel Adnan’ın soyutlama yönteminden yola çıkıyor, manzarayı renk ve biçim olarak yeniden yorumlamayı amaçlıyoruz. Pencereden gördüğünüz, en son tatilde fotoğrafını çektiğiniz ya da hayalinizdeki manzarayı farklı bir gözle düşünmeye davet ediyoruz. Düşüncelerimizi kolaj tekniğiyle çalışmalarımıza aktarıyoruz.

Malzemeler
En son fotoğrafını çektiğiniz, pencerenizden gördüğünüz veya hayalini kurduğunuz bir manzara görüntüsü
Renkli fon kartonları veya renkli kağıtlar
Makas
Yapıştırıcı
Kağıtları yapıştıracak A3 boyutunda bir resim kağıdı 

İlişkili Sergi: Etel Adnan, İmkansız Eve Dönüş 

Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1,5 saat
Atölye başına katılım bedeli: 45 TL
Öğrenciler için atölye başına katılım bedeli: 25 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Atölyenin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır. 

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Eda Gecikmez Hakkında

Eda Gecikmez, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında bir yıl İspanya Valencia Politeknik Üniversitesi San Carlos Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim gördü. 2016- 2017 döneminde Beyrut, Lübnan’da Ashkal Alwan Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği Home Workspace Sanat Eğitimi Programı’na katıldı. 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans programını bitirdi. 2004 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergiye katıldı, uluslararası sanat projelerinde yer aldı. Son olarak, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Bölümü Sanatta Yeterlik Programı’na başlayan Gecikmez çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmektedir.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Kopyalıyorum Öyleyse Varım

Yeni toplumsal ve ekonomik sistemler için alternatif modeller öneren SUPERFLEX’in işleri, enerji sistemleri, içecekler, heykeller, kopyalar, hipnoz seansları, altyapılar, resimler, fidanlıklar, sözleşmeler ya da tasarlanmış kamusal alanlar olarak karşınıza çıkabilir.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.