Bal Peteği Tasarımı

Pera Çocuk
7-9 Yaş

  • 24 Ekim 2020 / 11.00
  • 31 Ekim 2020 / 11.00
  • 7 Kasım 2020 / 11.00
  • 14 Kasım 2020 / 11.00

Bütün gün o çiçekten bu çiçeğe dolaşan arılar aslında ne yapıyor? Peki onlar da çiçekleri bizim gibi mi görüyor? Çiçeklerin kokularını nasıl ayırt ediyorlar? Kovan nasıl bir yer? Tozlaşma olmasaydı ne olurdu? Bu soruların cevabı için birlikte düşünüyoruz. Sergide yer alan, SKREI’nin Francisca Sottomayor ve Sofia Magalhães ile tasarladığı Çimlendirici’den ilham alarak hazırlanan bu atölyede besin döngüsünü arılar ve bal üzerinden ele alıp mini bir petek yapıyoruz. Bu atölye ile hem el-göz koordinasyonumuza hem de ince motor gelişimimize katkı sağlıyoruz. 

Malzemeler
Şeritler halinde kesilecek 3 tane A4 boyutunda kağıt (renkli ya da beyaz)
Resim kağıdı ya da A4 kağıt
Kalem
Yapıştırıcı
Boya (pastel boya, kuru kalem, sulu boya vb.) 

İlişkili Sergi: 5. İstanbul Tasarım Bienali

Yaş Grubu: 7-9
Kontenjan: 25 kişi 

Zoom Meeting uygulaması üzerinden rehber eşliğinde gerçekleşen çevrimiçi sergi turuna katılan çocuklarla sergiyi interaktif bir şekilde deneyimleyerek keşfediyoruz.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, 20 Ekim - 14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleşen atölye çalışmalarımız ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Fotoğraf: Poyraz Tütüncü

    

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu<br> Alejandro Almanza Pereda

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu
Alejandro Almanza Pereda

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. 

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!