Renkler ve geometrik şekillerin teknoloji ile bir araya geldiği atölyede, düzen ve düzensizlik arasında bedensel hareketle örülen bir denge kuruluyor. Vera Molnár, Dóra Maurer ve Gizella Rákóczy’nin hesaplamalı ve sezgisel yaklaşımlarla oluşturdukları eserlerin keşfiyle başlayan atölyede, renk ve şekil kütüphaneleri tasarlayan çocuklar, yaratıcı kurallar belirliyor. Bu kuralları, hareketle etkileşime imkân tanıyan Monnom yazılımına tanımlayan çocukların kamera karşısında yaptıkları fiziksel hareketler, özgün dijital kompozisyonlara dönüşüyor.
Atölye Yürütücüsü: Monnom
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 75 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Monnom Hakkında
Monnom, iç mimar, tasarımcı ve illüstratör İpek Kay tarafından, 2021 yılında İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı’nda tamamlanan doktora tezi kapsamında fiziksel ve dijital ortamları eş zamanlı kullanarak çocukların mekânsal deneyimlerini ve yaratıcılıklarını desteklemeyi amaçlayan araştırmaları çerçevesinde geliştirilen, güvenli bir dijital oyun platformudur. Çocukların öğrenme ve oyun süreçlerinde kendi kurallarını ve oyun malzemelerini oluşturmalarına olanak tanırken, ince ve kalın motor becerilerini kullanmalarını destekler. Zamanla, müze ve okullarla iş birlikleri geliştiren Monnom, fiziksel ve dijital ortamları bir araya getirerek çocukların duyusal deneyimlerini ve yaratıcı öğrenme süreçlerini destekleyen araçlar ve ortamlar tasarlayan, disiplinler arası çalışan bir stüdyoya dönüşmüştür.
Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)