Pera Çocuk
9-10 Yaş
Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Fotoğraf ‘an’ları saklar. Hem bakanlar, hem çekenler o anları farklı farklı algılar. Dünyayı fotoğraflarla gören insan, ondan haberdar olup iletişime geçtiğini düşünür. Yaşamla insan arasında bağ kuran fotoğraf, hangi anı seçip çerçeveler? Yazı mı fotoğrafı tamamlar, fotoğraf mı yazıyı? Fotoğrafın icadıyla gelen bu sorulara birlikte yanıt ararken, yazılı basının tarihteki yolculuğuna da tanıklık etmeye var mısınız? Bu atölye sonunda bir gazete sayfası tasarlayacağız. Ayrıca; fotoğrafın keşfiyle birlikte, fotoğrafçılığın ve yazılı basının etkileşimini tartışacağız.
İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler
Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 9-10
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 85 dakika
Malzemeler
Gazete ve Dergi (Kesilebilir)
Fotoğraf (1 adet evinden seçtiğiniz olabilir)
Boya Kalemleri
Yapıştırıcı
Bant
Makas
A4 Kağıt / Karton (1 Adet)
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
iş birliğiyle
Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.
Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)