Bir Dünya Bir Fotoğraf

Pera Çocuk
9-10 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 11.45

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Fotoğraf ‘an’ları saklar. Hem bakanlar, hem çekenler o anları farklı farklı algılar. Dünyayı fotoğraflarla gören insan, ondan haberdar olup iletişime geçtiğini düşünür. Yaşamla insan arasında bağ kuran fotoğraf, hangi anı seçip çerçeveler? Yazı mı fotoğrafı tamamlar, fotoğraf mı yazıyı? Fotoğrafın icadıyla gelen bu sorulara birlikte yanıt ararken, yazılı basının tarihteki yolculuğuna da tanıklık etmeye var mısınız?  Bu atölye sonunda bir gazete sayfası tasarlayacağız. Ayrıca; fotoğrafın keşfiyle birlikte, fotoğrafçılığın ve yazılı basının etkileşimini tartışacağız.

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 9-10
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 85 dakika 

Malzemeler
Gazete ve Dergi (Kesilebilir)
Fotoğraf (1 adet evinden seçtiğiniz olabilir)
Boya Kalemleri
Yapıştırıcı
Bant
Makas
A4 Kağıt / Karton (1 Adet) 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.