Bir Dünya Bir Fotoğraf

Pera Çocuk
9-10 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 11.45

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Fotoğraf ‘an’ları saklar. Hem bakanlar, hem çekenler o anları farklı farklı algılar. Dünyayı fotoğraflarla gören insan, ondan haberdar olup iletişime geçtiğini düşünür. Yaşamla insan arasında bağ kuran fotoğraf, hangi anı seçip çerçeveler? Yazı mı fotoğrafı tamamlar, fotoğraf mı yazıyı? Fotoğrafın icadıyla gelen bu sorulara birlikte yanıt ararken, yazılı basının tarihteki yolculuğuna da tanıklık etmeye var mısınız?  Bu atölye sonunda bir gazete sayfası tasarlayacağız. Ayrıca; fotoğrafın keşfiyle birlikte, fotoğrafçılığın ve yazılı basının etkileşimini tartışacağız.

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 9-10
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 85 dakika 

Malzemeler
Gazete ve Dergi (Kesilebilir)
Fotoğraf (1 adet evinden seçtiğiniz olabilir)
Boya Kalemleri
Yapıştırıcı
Bant
Makas
A4 Kağıt / Karton (1 Adet) 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Mavi Giysili Kız

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.

Mihrimah Sultan

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

 

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.