Değişime Giden Yolda Dönüşmek

Pera Çocuk
11-12 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 13.15

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. Günümüz dünyasında, sanat, medya ve teknoloji hızla değişip dönüşüyor. Bu uyumlanma süreci içinde insanlar yeniliklere ayak uydurmak için büyük bir çaba sarfediyorlar. Bu değişimin içinde çocuklar nerede, sanat ve teknoloji nasıl gelişiyor ve bizleri nasıl etkiliyor? Tüm bu soruların cevabı, sanatın sonsuz hayal gücünde saklı. Değişime giden yolda, sanatı, medyayı ve teknolojiyi bir yaratıcı drama buluşması aracılığıyla inceliyoruz.

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 11-12
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 105 dakika 

Malzemeler
A4 Kağıt (2 Adet)
Boya Kalemleri 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.