Duygusal İlkyardım

Pera Yetişkin

  • 9 Kasım 2025 / 14.00

Duygusal İlkyardım, kişinin zor bir hayat deneyimiyle karşılaştığında kendine ve çevresindekilere uygulayabileceği ve 3 temel bileşeni (kendine iyi bakmak, empati ve bilinçli farkındalık) olan bir beceri setidir.

Klinik psikolog ve dışavurumcu sanat terapisti Suzi Amado yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar bu kavramların üzerinden geçtikten sonra kaygı, utanç, reddedilme gibi durumlara nasıl yaklaşabileceklerini ve zor zamanlarda onlara iyi gelecek pratikleri öğreniyor.

Atölye Yürütücüleri: Suzi Amado
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir. Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir. 

Suzi Amado Hakkında
Koç Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü’nde lisansını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Suzi Amado, şu an terapi yapıyor ve süpervizyon veriyor. Kurumlara yönelik mindfulness, zaman yönetimi, duygusal ilkyardım ve psikolojik esneklik eğitimleri veren, Ruhuna Pansuman, Kırık Bir Kalbi Tutmak ve Sakura Baharı Bekliyor kitaplarının yazarı olan Suzi Amado’nun ayrıca “Suzi ile Kırılgan Sohbetler” isimli bir podcast programı bulunuyor. İnsan merkezli terapi yaklaşımını benimseyen Amado, terapi sürecinde sanat, yönlendirilmiş imgeleme, kum tepsisi, mindfulness ve öyküsel terapiyi kullanıyor.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Saraybosna Günlükleri

Saraybosna Günlükleri

Mersad Berber: Bir Bosna Alegorisi sergimiz, Bosna-Hersek sanatının 20. yüzyılın ikinci yarısındaki en önemli temsilcilerinden Mersad Berber’in sanatına odaklanıyor.

Tarkovsky: Zamanın İzleri

Tarkovsky: Zamanın İzleri

"Tarkovsky’nin ilk filmlerini keşfetmem, tam bir mucizeydi. Kendimi daha önceden hiç anahtarlarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum. Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim bir kapı… Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilemediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovsky en büyük film yapımcısıdır.” 

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri:  Cadıların Güneşi <br> Mehmet Berk Yaltırık

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Cadıların Güneşi
Mehmet Berk Yaltırık

Eylül güneşi altında, ziyadesiyle kızgın sac misali ateş saçan kayalıklardan geçiyorum. Uzaktan uzağa fark edilen çizgiler ve çatlamış kayalar haricine tek bir ağaç, tek bir ot yok.