Farkındalık Çarkı: Vera Molnár'la Çemberin İçinde

Pera Yetişkin

  • 12 Ocak 2025 / 14.30

Atölyede Vera Molnár'ın eserlerinden yola çıkılarak dikkat ve farkındalık üzerine çalışılıyor. Sağlıklı bir zihin için gerekli olan dikkati yönlendirme ve odaklanma becerilerini geliştirmek için kullanılan Daniel J. Siegel’ın Farkındalık Çarkı pratiği, sanatsal bir çalışmayla birleştiriliyor. Müzenin içinde yapılacak bir yürüyüş sonrası duyulara, bedene ve zihne dair farkındalık ve çevreye dikkat genişletilirken, keşfedilenler ise sanat terapisi araçları ile kağıda aktarılıyor.

Atölye Yürütücüsü: Karin Özdemircioğlu, Virna Gülzari
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 400 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.

Karin Özdemircioğlu hakkında
Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul’da bulunan, pek çok yabancı ve yerli reklam ajansında sanat yönetmeni, reklam yazarı ve kreatif direktör olarak çalıştı. Kısa bir süre öncesine kadar Bravo İstanbul’un kurucu ortaklığını yaptı. Seramik, mozaik, ahşap oymacılığı gibi sanat ve zanaat disiplinlerinde eğitimler aldı. Hâlen, dergi ve dizi yazarlığı yapmaktadır.

Virna Gülzari hakkında
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans ve Klinik Psikoloji Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜPAM) ve çeşitli merkezlerde çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Klinik Psikoloji ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Ergen Klinik Psikolojisi yüksek lisans programlarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bireysel sanat çalışmalarının yanı sıra sanat, psikoterapi ve ruh sağlığının buluştuğu projeler üzerinde çalışmaktadır.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Haliç

Haliç

Batılı ressamların İstanbul’u konu alan resimleri söz konusu olduğunda Haliç çok özel bir yere ve öneme sahiptir. Topkapı Sarayı ve anıtsal yapıların yer aldığı Tarihi Yarımada’yla, batılıların konakladığı, yabancı elçiliklerin yer aldığı Galata’yı birbirinden ayıran bu su kütlesi, geçişimli bir sınır gibidir adeta. 

Kozbekçi Mustafa Ağa

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.