Müzik terapisti Danny D. Kora yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede, aktif katılımı merkeze alarak müzikal bir keşfe çıkılıyor. Katılımcılar; şarkı yazımı ve müzikal iletişim gibi teknikleri kullanıyor; Vera Molnár, Maurer ve Rákóczy'nin çalışmalarından ilham alarak yer değiştirebilen şekiller aracılığıyla bir müzik kompozisyonu oluşturuyor.
Atölye Yürütücüsü: Danny D. Kora
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 350 TL
Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Danny D. Kora hakkında
Berklee Müzik Konservatuvarı’ndan (Berklee College of Music) Müzik Terapisi diplomasıyla mezun oldu. 2008 yılından beri, İstanbul'da çocuk ve yetişkinlerle çalışıyor. Uzmanlık alanları arasında, ruh sağlığı, travma rehabilitasyonu ve çocukların gelişimsel ihtiyaçları bulunuyor. Müziğin kültürlerarası bir bağ olduğuna inanan, Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD) üyesi Kora; gitar, perküsyon, vokal, piyano, davul, bağlama, ud, mızıka, ney gibi pek çok müzik aleti çalıyor. Yurtiçi ve yurtdışında projeler, mültecilerle ve ruh sağlığı alanındaki çalışmalarını içeren kitap bölümleri ve makaleleriyle müzik terapisi alanına katkıda bulunan Kora, Danny Lundmark adıyla da bilinmektedir.
Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.
Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)