İmgenin Gizemi: Siyah Beyaz Fotoğraf

Pera Yetişkin

  • 19 Ağustos 2023 / 14.00

Hem geçmiş projelerinde hem de müzede sergilenen eserlerinde ağırlıkla siyah beyaz çalışan Isabel Muñoz’un pratiğinden ilham alıyoruz! Katılımcılar, soyutlama, gizem ve hayal gücüne alan açan siyah beyaz fotoğrafın inceliklerini, fotoğrafçı Orçun Karamustafa eşliğinde öğreniyor. Siyah beyaz fotoğrafın kökeni ve bugünü ile duygusal ve estetik etkisine odaklanılacak atölyede katılımcılar; fotoğrafta kompozisyon, ışık kullanımı, pozlama ve beyaz dengesi gibi elementler hakkında bilgi sahibi olurken siyah beyaz fotoğraflar çekiyor.

Not: Atölye çalışmasına profesyonel fotoğraf makineniz ya da cep telefonunuz ile katılabilirsiniz. 

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 180 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr

Orçun Karamustafa hakkında 1991 doğumlu fotoğrafçı sokak ve doğa fotoğrafçılığına odaklanıyor, manzaraların ve müzikal monografilerin zaman çizelgelerini fotoğraflamayı amaçlıyor. “Kalan” adlı bir belgesel film çekti ve birçok master projede iş birliği yaptı. Ayrıca, Preus Müzesi - Norveç Ulusal Fotoğraf Müzesi aracılığıyla “Juried Exhibition Photography Day Queer Edition 2022” kapsamında “Photography Day - queer” edisyonundaki katılımcılardan biri oldu. “Our Queens” adlı fotoğraf serisi, Belgrad’taki Merlinka – International Queer Film Festival’da sergilendi. İstanbul'da yaşıyor ve üretimlerini sürdürüyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Buram Buram Kahve Kokan 17 Instagram Hesabı

Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?

Kitsch ve Kitle Kültürü <br>  Umberto Eco

Kitsch ve Kitle Kültürü
Umberto Eco

Doğrudan bir etkiyi amaçlayan bir iletişim olarak Kitsch'in tanımı, kuşkusuz, onu kitle kültürü ile özdeşleştirmeye ve avantgarde'ın öne sürmüş olduğu "yüksek" kültürler diyalektik bir karşıtlık içine koymaya yardımcı olmuştur.