İmgenin Gizemi: Siyah Beyaz Fotoğraf

Pera Yetişkin

  • 19 Ağustos 2023 / 14.00

Hem geçmiş projelerinde hem de müzede sergilenen eserlerinde ağırlıkla siyah beyaz çalışan Isabel Muñoz’un pratiğinden ilham alıyoruz! Katılımcılar, soyutlama, gizem ve hayal gücüne alan açan siyah beyaz fotoğrafın inceliklerini, fotoğrafçı Orçun Karamustafa eşliğinde öğreniyor. Siyah beyaz fotoğrafın kökeni ve bugünü ile duygusal ve estetik etkisine odaklanılacak atölyede katılımcılar; fotoğrafta kompozisyon, ışık kullanımı, pozlama ve beyaz dengesi gibi elementler hakkında bilgi sahibi olurken siyah beyaz fotoğraflar çekiyor.

Not: Atölye çalışmasına profesyonel fotoğraf makineniz ya da cep telefonunuz ile katılabilirsiniz. 

Kontenjan: 10 kişi
Süre: 180 dakika
Atölye başına katılım bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi:
ogrenme@peramuzesi.org.tr

Orçun Karamustafa hakkında 1991 doğumlu fotoğrafçı sokak ve doğa fotoğrafçılığına odaklanıyor, manzaraların ve müzikal monografilerin zaman çizelgelerini fotoğraflamayı amaçlıyor. “Kalan” adlı bir belgesel film çekti ve birçok master projede iş birliği yaptı. Ayrıca, Preus Müzesi - Norveç Ulusal Fotoğraf Müzesi aracılığıyla “Juried Exhibition Photography Day Queer Edition 2022” kapsamında “Photography Day - queer” edisyonundaki katılımcılardan biri oldu. “Our Queens” adlı fotoğraf serisi, Belgrad’taki Merlinka – International Queer Film Festival’da sergilendi. İstanbul'da yaşıyor ve üretimlerini sürdürüyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü. 

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.