İstanbul’a Müzikle Bakış

Pera Yetişkin

  • 18 Şubat 2024 / 14.00

Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi sergisini rehberli tur ile gezen katılımcılar, İstanbul tarihinin doğal ve kentsel unsurlarını belgelemekte de kullanılmış panoramaları inceliyor. Müzik terapisti Danny D. Kora yürütücülüğünde gerçekleşen atölyede katılımcılar, çok sesli İstanbul doğasına doğru müzikal bir keşfe çıkıyor. Sergide bulunan ve 1900 Paris Dünya Fuarı'nda İstanbul'un panoramik gösterisine eşlik etmesi amacıyla Henri Kowalski tarafından notalara dökülen besteden de ilham alan katılımcılar; şarkı yazımı ve müzikal iletişim gibi teknikleri kullanarak hem ritimlerine hem de kentin seslerine kulak veriyor.

Atölye Yürütücüsü: Danny D. Kora
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL
Öğrenciler İçin Atölye Başına Katılım Bedeli: 150 TL (Katılımcıların girişte öğrenci kartlarını göstermesi rica olunur.)

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Danny D. Kora hakkında
Berklee Müzik Konservatuvarı’ndan (Berklee College of Music) Müzik Terapisi diplomasıyla mezun oldu. 2008 yılından beri, İstanbul'da çocuk ve yetişkinlerle çalışıyor. Danny'nin uzmanlık alanları arasında, ruh sağlığı, travma rehabilitasyonu ve çocukların gelişimsel ihtiyaçları bulunuyor. Uluslararası Müzik ve Tıp Birliği (International Association for Music and Medicine IAMM) ve Sanat Psikoterapileri Derneği (SPD) üyesi Kora; gitar, perküsyon, vokal, piyano, davul, bağlama, ud, mızıka, ney gibi pek çok müzik aleti çalıyor. Yurtiçi ve yurtdışında projeler, kitap bölümleri ve makaleleriyle müzik terapisi alanına katkıda bulunan Kora, Danny Lundmark adıyla da bilinmektedir.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Niko Pirosmani

Niko Pirosmani

“İsimsiz bir Mısır freski, bir Afrika putu ya da bir Girit vazosu: Pirosmani’nin işleri bunların arasında sayılmalı. Onu gerçekten algılayabilmenin tek yolu bu… Bir Pirosmani görünce, insan Gürcistan’a inanç duymaya başlar.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.