İstanbul’u Fotoğraflamak

Pera Yetişkin

  • 9 Nisan 2023 / 15.00

Zamane İstanbulları sergisinde “takip, peşine düşme, rastlantı, takılma ve başka türlü bakma; hatta şehirden kaçma ya da şehre direnme hissi veren” fotoğrafları sergilenen Ekin Özbiçer ve Erdem Varol ile birlikte, İstanbul’un farklı yüzlerini keşfediyoruz! Bu atölyede katılımcılar, eserleri sanatçılarıyla birlikte inceliyor ve İstanbul’u pek de alışık olmadık bakışlar üzerinden yeniden okuyor. İnteraktif sergi turunun ardından gerçekleşecek bu kolektif çalışmada katılımcılar, kentle kurdukları ilişki ve kentin her birinin gözünde hem farklılaşan hem benzeşen görsel hikayelerini yorumlarken bir kenti “görmenin” farklı biçimleri üzerine düşünme fırsatı buluyor.

Malzeme: Katılımcıların atölye çalışmasında kullanılmak üzere çektikleri İstanbul fotoğraflarını ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine göndermeleri ya da yanlarında getirmeleri rica edilir.

İlişkili Sergi: Zamane İstanbulları

Yaş grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye katılım bedeli: 150 TL
Öğrenciler için atölye katılım bedeli: 75 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Ekin Özbiçer Hakkında
Fotoğrafçı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seramik eğitimi alırken fotoğraf asistanlığına başladı. Fotoğraf ve video çalışmalarında, insanlar ve sosyal dokular arasındaki ilişkileri, mimariyi de özneleştirerek gerçekçi bir bakışla yansıtmaya çalışıyor. Moda fotoğrafçılığı ve editoryal fotoğrafçılık da yapan sanatçı İstanbul’da yaşıyor.

Erdem Varol Hakkında
Fotoğrafçı. Hemen her gün fotoğraf çekerek, yazarak ve çizerek hayatta kalıyor. Basılı yayınlara özel bir ilgisi olan sanatçı, 2017'den bu yana dört sanatçı kitabı yayımladı ve fotoğrafları iki kolektif sanatçı kitabında yer aldı. İstanbul’da yürüyor ve üretiyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kartpostal Çıplakları

Kartpostal Çıplakları

Çıplaklığın seyirlik halleri, Osmanlı’nın dünyasına resimlerden önce kartpostallarda ulaşır. 1890’lardan itibaren ve özellikle 1910’larda, II. Meşrutiyet’in ilanından sonraki yıllara rastlayan dönemde elden ele, kentten kente dolaştığı anlaşılmaktadır.

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.