Kağıt Hamuru: Grotesk Figürler

Pera Yetişkin

  • 17 Mart 2023 / 19.00

Paula Rego’nun çizimlerine model olan gerçekçi sahneler yaratmak amacıyla sıkça kullandığı kompozit malzeme papier-mâché ile özgün figürler tasarlıyoruz! Rego’nun, yüzeylerinde sanatçının sekiz tablosunu ve merkezinde grotesk oyuncak bebek figürlerini barındıran büyük bir dolap olan “İbadet Odası” adlı eserinden yola çıktığımız bu atölyede katılımcılar, insan bedeninin sunduğu ifade çeşitliliklerini ve bir ifadenin biçime kavuşabilmesinin farklı yollarını deneyimliyor. Atölyede birkaç papier-mâché tekniğini kullanan katılımcılar, doğaçlama yaparak sergideki eserlerden ilhamla yaratacakları formların peşine düşüyor.

İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi

Eğitmen: Giz’li Atölye Kolektifi
Yaş Grubu: 18 yaş ve üzeri
Kontenjan:15 kişi
Süre: 120 dakika
Atölye katılım bedeli: 150 TL
Öğrenciler için atölye katılım bedeli: 75 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Giz’li Atölye Kolektifi hakkında
2004 yılından bu yana Kadıköy Caferağa Mahallesinde faaliyet gösteren Giz’li Atölye, Gizem Gürsel ve Sedef Kermen iş birliği ile kuruldu. Yakın zamanda farklı disiplinleri de bünyesine katarak kolektif bir üretim alanına dönüşen Giz’li Atölye; sanat pratikleri içerisine dayanışmayı, fikir çeşitliliğini ve demokratik bir zemin üzerinden işleyen iletişim deneyimlerini de katarak yaratıcı faaliyetlerini sürdürüyor.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.