Kültür Dedektifleri: Oyunlu Konservasyon

Pera Çocuk
9-12 Yaş

  • 19 Temmuz 2023 / 10.30

Eserler de bizim gibi “hastalanıyor” olabilirler mi? Peki onların da “doktorları” var mıdır? Kültürel mirasımız neden değerli ve biz onu nasıl koruyabiliriz? Bu sorulara çocuklarla birlikte duygu-duyu ve deneyim odaklı bir yaklaşımla cevap arayan bu atölyede, müzeciliğin arka planında eserlerin korunması için ne gibi çalışmalar yapıldığı birlikte deneyimleniyor. Disiplinlerarası yapısıyla, çocuklar için rengarenk bir oyunlaştırma olanağı barındıran "koruma" alanı; eğlenceli videolar, dijital oyunlar, yapbozlar, deneyler ve yaratıcı drama etkinlikleri aracılığıyla keşfediliyor.

Atölye yürütücüsü: Studio Cultia - İdil Bilgin
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.


Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Sonsuz Paris (1959-1965)

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris). 

Bebek Kral

Bebek Kral

Kundakta çocuk resimlerine, halk büyük bir ilgi gösteriyordu. Kundaklama, neredeyse doğumdan hemen sonra başlıyordu.

Mavi Giysili Kız

Mavi Giysili Kız

Bu tam boy kız portresi, erken 18. yüzyıl Britanya portre çizim sanatının güzel bir örneğidir. Çocuk, sağ ön planı bir sütun kaidesiyle çevrili terasta dururken gösterilir.