Manyetizmanın Gizemi

Pera Çocuk
7-9 Yaş

  • 28 Ocak 2021 / 11.00
  • 9 Şubat 2021 / 11.00
  • 4 Şubat 2021 / 13.00

Güneş hangi yönden doğar? Kutup yıldızı hangi yönü gösterir? Dünyamızın çekirdeğinde oluşan manyetizma ile yönleri belirlememizi sağlayan mıknatısların özellikleri nelerdir? Atölyede mıknatısın çekim gücünü keşfediyor, Hint ipi deneyi ile pusulamızı oluşturuyoruz. Mıknatısların çekim gücü, manyetik alan, manyetik alan çizgileri gibi bilimsel kavramları öğreniyor, odaklanma yeteneklerimizi ve dikkatimizi geliştiriyoruz.

İlişkili Sergi: Kristal Berraklığı

Malzemeler (Kit ile gönderilecektir)
Eldiven
Pipet
Petri kabı
Kağıt
Ataş
Halka mıknatıs
Denge kuşu
Demir tozu
Manyetik alan çizgileri fotokopi

Eğitmen: Mad Science
Yaş Grubu: 7-9
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 1 saat 

Atölye Başına Katılım Bedeli: 120 TL

Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Kayıt olan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

Önemli Bilgilendirme: Satın alan herkese kargo ile bir paket gönderilecektir. Paketin içinde atölye için gerekli malzemeler bulunmaktadır.

Atölye malzemelerini size ulaştırabilmemiz için biletinizi satın aldıktan sonra, referans numaranızla birlikte, isim-telefon, kargo adresi ve e-posta adresinizi ogrenme@peramuzesi.org.tr adresine iletmelisiniz.

Kargo: Bilet fiyatına kargo ücreti dahildir. Kargo Pera Müzesi tarafından gönderilecektir. Ortalama kargo süresi İstanbul için 3 iş günü, diğer şehirler için 5 iş günüdür. Kargo şirketinden kaynaklı gecikmelerden Pera Müzesi sorumlu tutulamaz. İade veya değişiklik yapılmamaktadır.

PERAkart AİLE ile %50 indirimli!
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.