Müzeler Haftası’na Özel: Gençlerle Müze Deneyimi

Pera Yetişkin

  • 17 Mayıs 2025 / 13.00

Müzeler Haftası’na özel tasarlanan rehberli tura katılan gençler, müzenin güncel ve kalıcı sergilerini rehber eşliğinde geziyor  Katılımcılar bir müzenin nasıl işlediğini, özellikle öğrenme programlarının nasıl planlandığını yakından tanıma fırsatı bulurken; bu programlara nasıl katkı sunabileceklerini, gönüllü destek yollarını ve yaratıcı fikirleriyle nasıl dahil olabileceklerini keşfediyor.

Kontenjan: 30 kişi
Süre: 60 dk

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Wolfgang Tillmans: Özgürlük Mekânları, Kuir Arzu ve Teknoloji Eleştirisi

Wolfgang Tillmans: Özgürlük Mekânları, Kuir Arzu ve Teknoloji Eleştirisi

Wolfgang Tillmans, fotoğrafın hem gündelik hayatı belgeleme hem de soyutlama kapasitesini aynı anda kullanan; özgürlük, arzu ve toplumsal dönüşüm üzerine ürettiği görüntülerle çağdaş fotoğraf pratiğini dönüştüren bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde Concorde serisiyle yer alan Tillmans, Berlin’in kuir gece hayatından Concorde uçaklarına uzanan geniş bir yelpazede, görmenin ve var olmanın alternatif biçimlerini araştırıyor.

Suzanne Treister: Dijital Kültür’ün Spekülatif Kurgusu

Suzanne Treister: Dijital Kültür’ün Spekülatif Kurgusu

Suzanne Treister, dijital kültürü yalnızca bir araç olarak değil, alternatif tarih yazımlarının ve spekülatif geleceklerin kurulduğu bir zemin olarak ele alan öncü bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları, bilgisayar oyunlarından internet kültürüne, sibernetik tarihlerinden tarot sistemlerine uzanan geniş bir alanda teknoloji, güç ve bilgi arasındaki bağlantıları görünür kılıyor.

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.