Öğretmenlere Özel: Çocuklarla Bilinçli Farkındalık

Öğretmenler

  • 30 Ocak 2025 / 16.00

Günümüzde her şeyin hızlandığı bu dönemde, hepimizin zaman zaman durmaya, hem içimize hem de çevremize bakmaya ihtiyacı var. Dijital bir çağda doğan çocuklar, bu farkındalığı hızla kaybedebiliyor. Bu atölye, katılımcılara hem kendi içlerindeki çocuğu hatırlatmak hem de öğretmen olarak çocuklara rehberlik etmeleri için araçlar sunuyor. Atölye sırasında, bazıları 30 saniye kadar kısa, bazıları ise daha uzun süren, farklı yaş gruplarına yönelik mindfulness pratikleri ele alınıyor. Bu pratikler arasında nefes, sanat ve oyun temelli mindfulness çalışmaları da yer alıyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde gerçekleşecektir.
Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.

Suzi Amado Hakkında
Koç Üniversitesi'nde Psikoloji Bölümü’nde lisansını, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Suzi Amado, şu an terapi yapıyor ve süpervizyon veriyor. Kurumlara yönelik mindfulness, zaman yönetimi, duygusal ilk yardım ve psikolojik esneklik eğitimleri veren, Ruhuna Pansuman, Kırık Bir Kalbi Tutmak ve Sakura Baharı Bekliyor kitaplarının yazarı olan Suzi Amado’nun ayrıca “Suzi ile Kırılgan Sohbetler” isimli bir podcast programı bulunuyor. İnsan merkezli terapi yaklaşımını benimseyen Amado, terapi sürecinde sanat, yönlendirilmiş imgeleme, kum tepsisi, mindfulness ve öyküsel terapiyi kullanıyor.

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir. 

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Sanatçı ile Söyleşi: Nicola Lorini

Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara, Pera Müzesi’nin Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’nda öznel ve duygusal durumları bir araya getirerek tek yönlü tarih ve zaman algısını sorgularken ziyaretçileri çizgisel olmayan bir yolculuğa çıkarıyor.