Öğretmenlere Özel: Duygusal İlk Yardım

Öğretmenler

  • 2 Şubat 2024 / 15.30

Düştüğümüzde ve bir yerimiz yaralandığında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ama kalbimiz kırıldığında, başarısız olduğumuzda, kaygılandığımızda ya da zor bir hayat deneyimi ile karşılaştığımızda aslında ne yapmamız gerektiğini biliyor muyuz? Bu tür durumlara nasıl yaklaşırsak iç dünyamızda büyüyerek kontrolden çıkmalarını engeller ve iyi oluşumuzu destekleriz? Bu atölyede öğretmenler, Gelecek Hatıraları sergisini rehberli tur ile gezdikten sonra; üç temel unsuru “kendine iyi bakmak, empati ve bilinçli farkındalık (mindfulness)” olan, hem kendilerine hem de öğrencilerine uygulayabilecekleri “Duygusal İlk Yardım” beceri setini öğreniyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer <br> Galip Dursun

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Son Sefer
Galip Dursun

Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten. 

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Hayatının Bir Yerinde Yolu İstanbul’dan Geçmiş Altı Büyük Sanatçı

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.