Öğretmenlere Özel: Duygusal İlk Yardım

Öğretmenler

  • 2 Şubat 2024 / 15.30

Düştüğümüzde ve bir yerimiz yaralandığında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ama kalbimiz kırıldığında, başarısız olduğumuzda, kaygılandığımızda ya da zor bir hayat deneyimi ile karşılaştığımızda aslında ne yapmamız gerektiğini biliyor muyuz? Bu tür durumlara nasıl yaklaşırsak iç dünyamızda büyüyerek kontrolden çıkmalarını engeller ve iyi oluşumuzu destekleriz? Bu atölyede öğretmenler, Gelecek Hatıraları sergisini rehberli tur ile gezdikten sonra; üç temel unsuru “kendine iyi bakmak, empati ve bilinçli farkındalık (mindfulness)” olan, hem kendilerine hem de öğrencilerine uygulayabilecekleri “Duygusal İlk Yardım” beceri setini öğreniyor.

Atölye yürütücüsü: Suzi Amado
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 90 dakika

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor . Yükleniyor...
yükleniyor .. Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Padişahın Emriyle

Padişahın Emriyle

Resimde Żmurko bir harem odasının egzotik imgesini, parlayan kumaşlar, saçılmış mücevherlerle birlikte sunuyor, burayı “padişahın emriyle” öldürülmüş bir odalığın heykeli andıran güzel bedeni için bir dekor olarak kullanıyor. 

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Viyana'dan Dönüş

Viyana'dan Dönüş

Józef Brandt, 17. yüzyıl Polonya’sına büyük ilgi duymuştur. En sevdiği temalar arasında savaş sahnelerinin yanı sıra muharebenin öncesi ve sonrasını ele alan gündelik yaşam sahneleri bulunmaktadır.