Öğretmenlere Özel: Kağıt Üzerine Karışık Teknik

Öğretmenler

  • 16 Mart 2023 / 19.30

Bu atölyede öğretmenler, sergiyi çevrimiçi ortamda rehber eşliğinde geziyor ve eserlerin anlattıkları, sanatta kadın imgesi ve kadın sanatçılar üzerine sohbet ediyor. Öğretmenler, Rego’nun eserlerindeki hikâyeler ve John Berger’in “hiçbir hikâye tek başına hikâyeyi anlatmaz” söyleminden hareketle, verilen anahtar kelimelerden yola çıktıkları hikâyelerini kurguluyor ve ardından resimliyor. Katılımcılar, ortaya çıkan  çalışmalardan hareketle hem hislerini hem de yaptıkları üretimin hikâyesini paylaşıyor.

Malzemeler
Resim Kağıdı
Pastel boya
Sulu boya
Keçeli kalem
Kurşun kalem

İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi

Eğitmen: Filiz Kara Bilgin
Kontenjan: 50 kişi
Süre: 75 dakika

Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır. Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.

Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir.

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gerekmektedir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.