Pera’dan Uzaktaki Yakınlara

Pera Çocuk
7-8 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 10.30

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. İnsanlar geçmişten bu yana iletişim için hangi araçları kullandı? İletişim araçlarıyla kurulan süreç bizi sosyalleşmeye mi, yalnızlığa mı ulaştırıyor? Kitlesel iletişim araçları yaşantımızı ne yönde etkiliyor? Okuduklarımız mı, dinlediklerimiz mi, yoksa gördüklerimiz mi bizi daha çok etkiliyor?  Kendi iletişim aracınızı tasarlasanız neye benzerdi? Bu atölye kapsamında sergideki resimler ve görseller aracılığıyla iletişim araçları arasında ilişki kuruyor, geçmişten bugüne kullanılan iletişim araçlarını öğrenmeyi amaçlıyoruz. 

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 7-8
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 70 dakika 

Malzemeler
Renkli Kalemler
Makas
Yapıştırıcı
Oyun Hamuru
A4 Kağıt (2 Adet) 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis Isadore Kahn (1901-1974)

Louis I. Kahn, 1901 yılında, tüm yaşamını geçireceği, çalışacağı, âşık olacağı ve yaşama veda edeceği Philadelphia’dan uzakta, Rusya’nın Pärnu kentinde Yahudi bir aileye doğar. Beş yaşındayken ailesiyle birlikte Amerika’ya göç ederler.

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Ali Sami Aközer

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Ali Sami Aközer

1866’da Rusçuk’ta dünyaya gelen Ali Sami, ailesiyle İstanbul’a taşınır. Üsküdar – Beylerbeyi kütüğüne kayıtlı olduğundan Üsküdarlı Ali Sami olarak bilinir. 

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Bir Fotoğrafçı Biyografisi Guillaume Berggren

Fotoğraf tekniğini Berlin’de öğrenen Berggren İstanbul’a gelene kadar pek çok farklı Avrupa kentinde çeşitli işler yaparak yaşamını sürdürür.