Pera’dan Uzaktaki Yakınlara

Pera Çocuk
7-8 Yaş

  • 24 Nisan 2022 / 10.30

Pera Müzesi Öğrenme Programları ve Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çevrimiçi yaratıcı drama atölyeleriyle kutluyoruz. İnsanlar geçmişten bu yana iletişim için hangi araçları kullandı? İletişim araçlarıyla kurulan süreç bizi sosyalleşmeye mi, yalnızlığa mı ulaştırıyor? Kitlesel iletişim araçları yaşantımızı ne yönde etkiliyor? Okuduklarımız mı, dinlediklerimiz mi, yoksa gördüklerimiz mi bizi daha çok etkiliyor?  Kendi iletişim aracınızı tasarlasanız neye benzerdi? Bu atölye kapsamında sergideki resimler ve görseller aracılığıyla iletişim araçları arasında ilişki kuruyor, geçmişten bugüne kullanılan iletişim araçlarını öğrenmeyi amaçlıyoruz. 

İlişkili Sergi: Ve Şimdi İyi Haberler 

Eğitmen: Çağdaş Drama Derneği Gönüllüleri
Yaş: 7-8
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 70 dakika 

Malzemeler
Renkli Kalemler
Makas
Yapıştırıcı
Oyun Hamuru
A4 Kağıt (2 Adet) 

Etkinlik ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir. Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr


iş birliğiyle

Kontenjanımız dolmuştur, ilginize teşekkür ederiz.

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na kabulü

1699’dan 1737’deki ölümüne kadar İstanbul’da yaşayan Valenciennes’li ressam Jean-Baptiste Vanmour’un eserleri arasında Avrupalı elçilerin kabul törenlerini betimleyen seriler özel bir yere sahiptir.