Permakültür Atölyesi: Hayali Bahçem

Pera Çocuk
7-12 Yaş

  • 3 Ağustos 2024 / 10.30

Kahve Molası sergisini gezerek doğal ve bitki bazlı boyalarla oluşturulmuş bitkisel motifleri inceleyen çocuklar, permakültür ilkeleri ile etrafımızdaki bitki örtüsünün incelendiği atölyede, yaratıcılık ve doğayı bir arada keşfediyor. Sürdürülebilir tarım olarak da adlandırılan permakültür ile ilgili teorik bilgi alan çocuklar, hangi bitki türlerinin bir arada yaşamaktan hoşlandığını öğreniyor. Çocuklar atölye çalışmasında kolaj ve bitki baskısı tekniklerini de kullanarak rengarenk bahçelerini resmediyor. 

Atölye Yürütücüsü: Pley Studio
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 250 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor.. Yükleniyor...
yükleniyor... Yükleniyor...
yükleniyor.... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Nesnelerin Hafızası

Nesnelerin Hafızası

Hediyelik eşyaların kültürel tarihini ele aldığı kitabında Rolf Potts bu tür nesnelerin kişisel hikâyelerle anlam kazandığından bahseder: Nesneler sakladıkları hikâyelerle hatıralara dönüşür. Hatıraları dünyayı değerlendirmek için değil, kendi hikâyemizi anlatmak için toplarız.

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.