Resimlerle Dans ve Hareket Terapisi

Pera Yetişkin
+18

  • 18 Temmuz 2020 / 14.00

Atölye çalışmasına önce dans ve hareket terapisi ve uygulama örnekleri ile ilgili paylaşımlarla başlıyoruz, ardından bedenlerimizi ısıtarak biraz hareket ettiriyoruz. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyon Sergilerinden Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar isimli sergi kapsamında sanatçı Jean-Baptiste Hilair'in Yeni Cami ve İstanbul Limanı eserinden esinlenerek hareket doğaçlaması yapıyoruz. Fausto Zonaro'nun eseri İngiliz Elçisinin Kızı Tahtırevanda, eserinden esinlenerek ise postür, kostüm ve güç gibi temalarla çalışıyoruz. Bu atölye bedenle ifade konusunda biraz merak, biraz keşif içeriyor!

Atölye için bulunduğunuz mekanda hareket edebileceğiniz bir alan olması yeterli olur.
Etkinlik sonunda katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecektir. Atölyelerin linki sadece biletli katılımcılarla paylaşılmaktadır. Katılımcıları görmek ve kişiye özgü yönergeler verebilmek amacıyla kameranızın ve mikrofonunuzun açık olması gerekmektedir. Bilet alan her katılımcı bunu kabul etmiş sayılır.

İlişkili Sergi: Kesişen Dünyalar, Elçiler ve Ressamlar
Eğitmen: Seda Güney
Kontenjan: 20 kişi
Etkinlik başına katılım bedeli: 45 TL
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr 

Eğitmen Hakkında

Seda Güney, dans hareket terapisti, eğitimci ve süpervizör olarak, bedenle öğrenme, travma rehabilitasyonu, yaratıcılık ve sosyal değişim alanlarında çocuk, yetişkin, farklı gelişenler ve mülteciler ile çalışmaktadır. ADMP, UK (Association for Dance and Movement Psychotherapy) profesyonel üyesidir. Çocuk, genç psikososyal destek ve güçlendirme, mültecilerle çalışmalar üzerine yaratıcı çözümler üreten proje ve kurumlarla birlikte çalışmış, eğitmen olarak içerik geliştirmiş ve yurt içi ve yurt dışında atölyeler yönlendirmiştir.

@dancetherapyforsocialchange

 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!