Tasarım Atölyesi: Zamanını Arayan Sandalye

Pera Yetişkin

  • 2 Ağustos 2024 / 19.00

Gündelik kullanım nesnelerinden olan mobilyalar yaşamımızı ve duygularımızı nasıl etkiliyor? Farklı tasarım disiplinlerinde olduğu gibi mobilya tasarımında da etkilerini sürdüren Bauhaus fikirlerinin gündelik yaşantımızdaki etki alanının farkında mıyız? Atölye, katılımcıları farklı dönemlerde Bauhaus’ta tasarlanmış ikonik sandalyelere ve tasarım ilkelerine dair bilgi edindikten sonra işlev/biçim ilişkisini sorgulayan bir bakış açısıyla sandalyeler üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor. Katılımcılar sandalyelere dair deneyimlerinden yola çıkarak, yapay zekanın da yardımıyla geleneksel formlar ile oynuyor ve bugüne ait birer sandalye tasarlıyor.

Not: Atölye için herhangi bir program bilgisine ve araca ihtiyaç bulunmamaktadır. 

Atölye Yürütücüsü: İpek Kay
Kontenjan: 12 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 300 TL  

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

İpek Kay Hakkında
İç mimar, tasarımcı ve illüstratör İpek Kay, 2021’de İTÜ Mimari Tasarımda Bilişim Programı’nda çocukların mekânsal deneyimlerini destekleyecek yönde sayısal araçların kullanımına yönelik kuramsal ve uygulanabilir bir çerçeve geliştirdiği doktora tezini tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ve MEF Üniversitesi’nde iç mimarlık bölümlerinde stüdyo, iç mekân yüzeyleri, mobilya tasarımı derslerinde yürütücülük yaptı. Kurucularından olduğu MonnoM’da çocukların duyusal deneyimlerini destekleyen dijital araçlarla destekli ortamlar tasarlıyor, atölyeler düzenliyor. Çocukların mekânsal haklarına odaklanan inisiyatiflerle oyun alanı tasarım çalışmalarına devam ediyor, çocuk kitapları resimliyor. CultureCIVIC Sanatsal Üretim Fonu kapsamında desteklenen, Hatiye Garip ile birlikte geliştirdikleri Az Şifalı Bitkiler projesini yürütüyor.

 

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu