Topraktan Kasnağa: Dekoratif Nakış

Pera Yetişkin

  • 6 Ağustos 2023 / 14.00

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisindeki eserleri rehber eşliğinde gezen katılımcılar, sergide yer alan görsellerden oluşan desenin üzerinde punch nakışı, keçe iğneleme, deri parçalarıyla aplike, tahta boncuk işleme ve Gördes düğümü gibi nakış teknikleri uyguluyor. Katılımcılar Göbeklitepe, Karahantepe ve Sayburç’un en az bu alanların kendisi kadar büyülü fotoğraflarının uyandırdığı duygularla kumaşlarını işlerken fotoğraflarda yer alan hayvan sembollerinin günümüzdeki anlamları ve kullanım yerlerini de öğrenme fırsatı buluyor.

Not: Herhangi bir nakış tecrübesi gerekmemektedir.

Atölye yürütücüsü: Melike Güven
Kontenjan: 10 kişi
Süre: 180 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL

Etkinlik Pera Müzesi’nde (yüz yüze) gerçekleşecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
yükleniyor ... Yükleniyor...
Yükleniyor ...

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce. 

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.