Bilgisayarda sanat yapabilir miyiz? Bu soru yıllar içerisinde, pek çok sanatçıyı heyecanlandırmış ve kodlama ile basit geometrik şekillerden, yapay zeka ile hareket eden görsellere kadar geniş bir yelpazede eserler yaratılmasına olanak vermiştir. Atölyede katılımcılar, algoritmik sanatın öncülerinden Vera Molnár’ın eserlerine yorumlarını katarak onları yeniden üretiyor. Dijital kanvas üzerinde rastgele renkler ve simetriler oluşturan katılımcılar, sanatta yaratıcılığın kaynaklarını programlama ile keşfediyor.
Not: Katılımcıların programlama bilmesi beklenmemektedir. p5.js programlama dili internet üzerinden kullanılacaktır, katılımcıların tablet ya da bilgisayarlarına herhangi bir program kurmasına gerek yoktur.
Atölye Yürütücüsü: Tuğçe Bilgin Sonay
Kontenjan: 20 kişi
Süre: 90 dakika
Atölye Başına Katılım Bedeli: 200 TL
Etkinlik Zoom Meeting uygulaması üzerinden, çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.
Tuğçe Bilgin Sonay hakkında
Doktorasını hesaplamalı biyoloji alanında yaptıktan sonra New York Columbia Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Bu sırada dünyanın önde gelen sanat okullarından Pratt Enstitüsü’nde yaratıcı kodlama dersleri vermeye başladı. Şu an, İsviçre Zürih’te doçent olarak çalışan Sonay, bilim ve yoganın yanı sıra yaratıcı kodlama dersleri de vermektedir.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)