Çok yönlü bir sanatçı ve hikâye anlatıcısı olan sanatçı Paula Rego’nun geleneksel masalları kendi tarzıyla yeniden yorumladığı eserlerinden ilham alan bu atölyede çocuklar, kendi hikâyelerinin anlatıcısı oluyor. Çevrimiçi atölye çalışmasında karton, renkli boyalar ve hayal güçleri aracılığıyla, bildikleri masalları yorumluyor ve resimli masal kitaplarını tasarlıyorlar.
İlişkili Sergi: Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi
Yaş Grubu: 7-12
Süre: 60 dakika
Kontenjan: 30 kişi
Atölye Başına Katılım Bedeli: 40 TL
Malzemeler
Fon kartonu
Renkli boyalar
Kalem ve kağıt
Süsleme malzemeleri (Tercihe göre)
Renkli bantlar
Makas
Yapıştırıcı
Atölyede kullanılacak malzemeler katılımcının kendisi tarafından temin edilecektir.
Zoom Meeting uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, rehber eşliğinde yapılan 3 boyutlu çevrimiçi sergi turundan sonra, sergiye yönelik atölye çalışması yapılacaktır.
Katılımcılara e-posta aracılığıyla katılımcı belgesi gönderilecektir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)